Realitatea virtuală - ce este și cum o poți folosi în promovarea afacerii tale

Know-how | 21.04.2021
3 minute de lectură

Virtual reality, VR, realitate virtuală - toate sună cunoscut, dar nu știi în detaliu care sunt trăsăturile acestui tip de experiență.
camera 3d vazuta prin realitate virtuala
 

Nu-i nimic, nici bunicii tăi nu știau, însă pentru tine a sosit momentul să afli mai multe despre trendul care acaparează advertisingul și de ce tot mai multe branduri apelează la un nou model de promovare pentru a atrage atenția publicului.

În articolul de mai jos vei găsi atât definiții și explicații privind realitatea virtuală, cât și motive clare pentru care să investești în această direcție.

Cuprins:

1. Realitatea virtuală - ce este?

2. Realitatea virtuală - de ce să alegi această tehnică de promovare pentru business-ul tău

1. Realitatea virtuală - ce este?

În categoria virtual reality intră orice experiență care simulează lumea reală, în mod similar cu aceasta sau într-o manieră diferită, oferind alternative la ceea ce vezi de obicei în mediul care te înconjoară. Dacă definiția aceasta nu te-a lămurit, atunci vom încerca să-ți oferim câteva exemple mai concrete.

Tururile virtuale, videourile 360° sau simulările cu ajutorul echipamentelor VR, precum căștile sau ochelarii pot fi descrise ca aplicații practice ale conceptului de realitate virtuală. Trăsăturile cheie ale acestui tip de experiență sunt imersarea, interacțiunea și gândirea out of the box

barbat cu ochelari VR la birou se joaca realitate virtuala

Calitățile și beneficiile tehnologiilor utilizate fac ca realitatea virtuală să fie utilizată în diverse domenii, precum jocurile, publicitatea, medicina, arta sau chiar armata. Cu toate acestea, ai grijă să nu o confunzi cu verișoarele ei: grafica 3D și realitatea augmentată.

2. Realitatea virtuală - de ce să alegi această tehnică de promovare pentru business-ul tău

Eficiența cu care implementezi realitatea virtuală în eforturile tale de advertising ține de creativitatea echipei de design, dar și de disponibilitatea ta de a face lucruri ieșite din comun. Iată de ce spun specialiștii că VR-ul se numără printre lozurile câștigătoare în materie de promovare:

  • Oferă brandurilor un mod de a interacționa și de a antrena consumatorii, deoarece îi încurajează să preia controlul, să cerceteze și să descopere mai mult. Sentimentul de explorare pe care îl creează simulările are efectul de a menține vie atenția celui care experimentează un astfel de mediu. 
  • Cu ajutorul realității virtuale, poți spune povești mai profunde despre brandul tău. Dat fiind că vizualizarea pasivă se transformă într-una activă, experiența consumatorului atinge mai multe dimensiuni și senzații care nu erau posibile cu ajutorul tehnologiilor din trecut. 
  • Campaniile de advertising prin virtual reality au, în medie, o rată de click-through de 5 ori mai mare decât cele standard, precum și vizualizări repetate, ceea ce înseamnă că reușesc să păstreze ridicat interesul publicului. Ca să te scutim de un search pe Google, rata click-through înseamnă numărul de useri care dau click pe un link, raportat la numărul total de useri care văd o pagină, un e-mail sau o reclamă pe care se află link-ul respectiv. Dacă știi tabla împărțirii, e foarte ușor de calculat.
  • Mai trebuie să afli un secret: nu trebuie să privești realitatea virtuală doar din punct de vedere tehnic, ci trebuie să te numeri printre așa numiții vizionari. Și nu, nu ne referim la cei care vizionează seriale pe Netflix non-stop, ci la persoanele care pot identifica din timp care sunt trendurile aducătoare de succes. De aceea, împingând limitele a ceea ce se numește brand experience - felul în care publicul interacționează cu brandul tău - vei ajunge să te poziționezi detașat în fața competiției. 

Dacă nu ești convins că VR-ul este potrivit ca formă de promovare pentru afacerea ta, atunci îți poți pune o serie de întrebări. Cu ajutorul lor îți va fi mai ușor să înțelegi ce impact are realitatea virtuală asupra modului în care dialoghezi cu consumatorii tăi.

  • Va oferi realitatea virtuală o experiența de care publicul meu nu avea parte în alt mod?
  • Poate realitatea virtuală să ofere clienților o idee mai clară despre produsul pe care îl promovez?
  • Mediul VR va fi unul bogat, în care utilizatorul va avea ce să experimenteze pe mai multe planuri?
  • Vor vrea consumatorii să privească și după momentul inițial de entuziasm?

Odată ce găsești răspunsul la aceste întrebări, nu ezita să dai o șansă a ceea ce este considerat the next big thing în materie de experiențe pe care le poți oferi clienților tăi. 

Sursa foto: Shutterstock.com

 
Vrei să lucrăm împreună?

Contactează-ne