Studiu de caz Agricover – banii pun livrabilele în mișcare

Social Media
Copywriting
Content Marketing
Campanii de Marketing
Producție video, VR & 360
Grafică 3D, Animații & Simulări
Grafică 2D, Animații & Ilustrații

Un brief 2D. Literalmente. Idei 3D. Livrabile 2D. Ambiții 3D. Iar singurul lucru care s-a pus de-a curmezișul între 2D și 3D a fost bugetul. Hai să vedem cum ne-am descurcat.
romania-2D-3D-v2
 
 

 

 

 

Problema.
 

 

Agricover furnizează o mulțime de produse și servicii necesare agriculturii românești: produce și distribuie semințe, pesticide, fertilizatori & co., arendează terenuri, manageriază ferme ș.a.m.d. Practic, după cum spun și ei, oferă soluții integrate pentru agricultură ce răspund nevoilor fermierilor din toată țara.

În acest punct se naște o întrebare din perspectiva lor:

 

ce ar trebui să facă atunci când competiția se promovează prin clipuri de prezentare bine realizate în care vorbesc despre ce au de oferit și despre standardele lor?

Orice-ar fi, nu poți lăsa competiția să ți-o ia înainte, pentru că riști să pierzi teren, iar consecințele îți pot afecta negativ afacerea.

 
 

 

 

 

 

 
 

Agricover era deja, de ceva vreme, clientul nostru în acel moment. Apreciau ce puteam face pe partea de animație, prin urmare au apelat la noi pentru a rezolva problema.

Soluția noastră? Am ales să prezentăm procesul logistic din spatele modului


Rolul nostru.


în care Agricover lucrează la nivel national, precum și beneficiile pe care partenerii lor le au. Totuși, nu avea cum să fie un simplu video de prezentare, așa că am optat pentru animație combinată cu cadre de la depozitul logistic.

 
 

Totuși, de fiecare data când avem un nou proiect, două întrebări ne răsar în minte mereu: „Ce idei se încadrează în buget?” și „Ce idei se încadrează în deadline?”. Iar dacă luăm în calcul doar prima întrebare, ce te faci când totul se derulează 3D în mintea ta, dar 2D în buzunarul clientului? Hai să vedem, pas cu pas, cum a decurs întregul proces ținând cont de această întrebare.

 
 

 

 

 

 

 
 

Prima oară a fost e-mail-ul: Inbox (1). Un brief în attach. Detaliile pe care le-am observat la o primă privire: publicul țintă e reprezentat de fermierii care folosesc tehnologii moderne, o hartă a principalelor puncte logistice, beneficiile pe care le pot avea fermierii, precum și niște cuvinte cheie pentru voice over.


Procesul.

Mintea noastră s-a dus imediat la cadre reale integrate într-o animație 3D, dar am mai făcut un brainstorming, cu alte idei, 2D de această data. Inspiră, expiră și ține cont de bugetul limitat. Am pus ideile pe hârtie sub forma unui storyboard.

 
 

 

Ca să îl realizăm, am gândit un script drăguț, ușor de înțeles, care să conțină toate detaliile pe care un fermier trebuie să le cunoască în caz că vrea să afle mai multe detalii despre beneficiile colaborării cu Agricover.

Apoi am schițat principalele scene care să se potrivească perfect cu povestea și cu voiceoverul.

 

Bineînțeles că nu poate fi totul chiar așa de ușor, fiindcă am trecut prin două sau trei feedback-ul, dar, cu toate astea, forma finală a storyboard-ului s-a potrivit cu ideile noastre creative, cu cerințele clientului și cu nevoile publicului țintă.

 
 

Următorul pas? Filmările. Am împachetat drone, camerele și pe noi înșine și am mers direct la depozitul Agricover, unde am filmat pe parcursul mai multor zile.

Partea de producție a fost distractivă,

 

dar post-producția este etapa unde se întâmplă magia. Nu e destulă iarbă în colțul unei scene? Nu-s destule camioane în cadru? Stai liniștit, că nu e nimic ce puțină editare video și puțin 3D nu pot repara.

 
 

 

 

 
 

Cu toate astea, cu ceva mai mult 3D dulce, acrișor și ceva fermecător, clipul de prezentare ar fi fost și mai și. Procesul e simplu în teorie: animație 3D și integrare a unor cadre reale, totul conform storyboard-ului.

În practică, a implicat mai multă muncă decât varianta 2D, un nivel mai mare de complexitate din punct de vedere tehnic și mai multe provocări pe parcurs, dar rezultatul a fost cel puțin incredibil.

 

Revenind la ceea ce a trebuit să livrăm, după ce am realizat toate animațiile, după ce am tras vocea și totul a fost pus, frumos, cap la cap (cu alte cuvinte: video_v22), am reușit să îndeplinim toate cerințele clientului și să livrăm proiectul.

 
 

 

 

 
 

Rezultatul

 

 
 

Ce faci cu un clip de prezentare de care ești mândru? Îl postezi pe rețelele sociale să dai sfoară-n țară! Iar numerele vorbesc de la sine: peste 13 mii de vizionări, 200 de reacții și 70 de distribuiri doar pe Facebook.

Mai mult, clipul îi poate ajuta să-și îndeplinească obiectivul de a-și consolida imaginea de partener ideal pentru orice fermier.

Prin urmare, ne putem doar întreba ce rezultate am fi obținut, atât online, cât și cu impact direct asupra afacerii, dacă bugetul ar fi putut permite o animație 3D.

 

În concluzie, sunt multe feluri în care putem aborda un video de prezentare.

Am ales două variante care se potrivesc perfect cu aptitudinile noastre tehnice și creative: animație 2D și 3D, ambele cu integrare a unor cadre reale.

Fiecare variantă este potrivită unui buget diferit, situație în care și rezultatele așteptate din partea publicului țintă sunt diferite. În orice caz, ambele transmit mesajul dorit într-un mod clar și atractiv din punct de vedere vizual.

 

 

 

 
Ai un proiect pentru noi?

Contactează-ne