Logo-ul – Un „must” în dezvoltarea oricărui business

Know-how | 13.07.2020
3 minute de lectură

Logo-ul este foarte important când vine vorba despre promovarea afacerii tale, fiindcă reprezintă primul contact vizual dintre client și business. Dacă acesta este atractiv și creat în mod optim, poate influența major nivelul de popularitate al firmei.
 

Însă, există câteva secrete și sfaturi de care este bine să ții cont atunci când îți dorești un logo original și inedit, fiindcă acest proces poate fi o provocare dacă nu ai cunoștințele necesare în domeniu. Așadar, este bine să te documentezi cu privire la aceste aspecte, pentru a lua cele mai bune decizii pentru compania sau organizația ta.

În acest articol, vei afla de tot ce trebuie să știi despre logo – ce înseamnă el, ca element esențial în dezvoltarea oricărui business!

Cuprins

  1. Ce este un logo?
  2. Cum să creezi logo-ul firmei tale?

1. Ce este un logo?

Logo-ul este un element grafic care definește și identifică, din punct de vedere vizual, o firmă, organizație, companie, brand etc. El se poate regăsi sub formă de simbol, imagine, scris, abreviere și orice combinație între diverși factori de acest gen. Indiferent de dimensiunea firmei, un logo este util, fiindcă devine ușor recognoscibil. Iată câteva motive pentru care este bine să-ți creezi unul:

  • Îți face brandul ușor de identificat

Asocierea vizuală dintre logo și firmă este semnificativă pentru dezvoltarea afacerii tale. În cazul în care clienții reușesc să identifice business-ul tău prin intermediul siglei, este un lucru foarte bun! Astfel, îți poți câștiga locul pe piața de profil cu ajutorul acestui mic detaliu grafic, ușor de recunoscut.

  • Poate oferi mai multe detalii despre domeniul tău de activitate

În funcție de natura estetică a logo-ului, acesta poate oferi detalii suplimentare despre domeniul tău de activitate. Dincolo de numele ales pentru denumirea firmei, sigla poate cuprinde o imagine, un desen sau o reprezentare care să cuprindă indicii despre serviciile pe care le oferi. În cazul acesta, potențialul client poate fi interesat în a căuta informații suplimentare despre business-ul tău, imediat după ce are contact cu un logo original și sugestiv.

  • Designul său poate atrage clienții

Paleta de culori folosită, fontul folosit, dar și designul general, sunt factori care pot influența concret procesul de atragere a clienților. Este știut faptul că impactul vizual poate schimba semnificativ modul de raportare la un produs. Astfel, dacă logo-ul este interesant și personalizat, reușind să întoarcă privirile și să capteze atenția, obții un enorm câștig fundamental în evoluția firmei tale!

  • Îl poți folosi în orice fel de parteneriat

De regulă, în cazul unui parteneriat, se creează materiale promoționale diverse – precum bannere, pliante, reclame etc. În majoritatea cazurilor, sunt o mulțime de informații care trebuie cuprinse în aceste pastile de publicitate. Din acest motiv, logo-urile sunt o alegere frecventă pentru a semnala partenerii evenimentului respectiv, fiindcă ocupă puțin loc și pot fi ușor de identificat. 

 2. Cum să creezi logo-ul firmei tale?

Atunci când îți dorești să ai un logo perfect pentru firma ta, cel mai bine este să te consulți cu oameni specializați în domeniu. În general, o agenție de publicitate care are experiență în web design și identitate de brand este potrivită pentru o astfel de sarcină, fiindcă poate veni cu propuneri valoroase care te vor ajuta enorm, punându-ți la dispoziție toate resursele pentru a inventa logo-ul ideal pentru tine și business-ul tău. Odată ce găsești echipa potrivită, nu rămâne decât să dai frâu liber imaginației tale și să-ți dai seama cum ți-ai dori să arate produsul final. Încearcă să te orientezi către câteva detalii de bază:

  • Culoarea
  • Fontul (dacă alegi un logo cu scris)
  • Forma
  • Simbolul sau imaginea

Dacă reușești să stabilești o direcție de bază și o zonă vizuală către care ai vrea să se îndrepte sigla ta, designerii vor ști ce propuneri să-ți ofere, conform cu ceea ce îți dorești.Te poți inspira din diferite proiecte de publicitate realizate de către cei cu care colaborezi. Libertatea de imaginație și creativitate este nemăsurată – încearcă să vizualizezi logo-uri care să ți se pară atractive și deosebite.

Așadar, logo-ul reprezintă un element foarte important pentru toate categoriile de firme sau branduri. Este esențial să adopți un astfel de element grafic, atât pentru platforma online, cât și pentru mijloacele fizice de promovare. Aceasta este o modalitate prin care poți gestiona ce imagine creezi pentru business-ul tău, dar și ce înseamnă sau ce reprezintă acesta. Nu ezita și vino cu idei îndrăznețe și autentice! 

Sursă foto: pixabay.com

 
Vrei să lucrăm împreună?

Contactează-ne