Fotografia de produs – De ce este importantă în procesul de promovare?

Know-how | 20.10.2020
3 minute de lectură

Orice produs pe care vrei să-l expui pe platformele de publicitate trebuie să fie capturat într-un mod atractiv. Acest lucru este foarte important, mai ales în prezent, fiindcă mare parte din promovare are loc în mediul online, unde imaginea este esențială.
fotografie, studio, lumini, camera foto
 

De aceea, dacă vrei să ai un brand de succes și îți dorești să-l prezinți într-o formă inedită și originală, este recomandat să optezi pentru fotografii specializate, deoarece sunt anumite tehnici și criterii care trebuie respectate, cu scopul de a ajunge la rezultatul dorit.

În acest articol vei afla de ce este importantă fotografia de produs în procesul de promovare.

Cuprins

  1. Ce presupune fotografia de produs?
  2. Cum se face fotografia de produs? – Tehnici și sfaturi

1. Ce presupune fotografia de produs?

Un produs poate fi pus în evidență prin crearea unei imagini personalizate – prin urmare, una dintre modalitățile simple prin care acesta va deveni apreciat și cunoscut este aceea de a fi fotografiat în mod profesionist. Cu siguranță ai remarcat, în diferite postări sau în materialele publicitare, avantajul clar al unei poze calitative și obiective. Ți se pare ușor la prima vedere, dar încă ești puțin în ceață? Iată câteva aspecte care îți vor răspunde la toate întrebările despre acest subiect:

  • Contextul

Contextul sau background-ul în care este plasat produsul este esențial pentru a alcătui un cadru uniform și unitar. Uneori, se folosește un fundal alb, tocmai pentru a putea decupa obiectul în mod optim, concentrând toată atenția privitorului într-un singur punct. Totuși, există  articole care capătă mai mult sens atunci când sunt așezate într-un ansamblu estetic mai amplu - de exemplu, decorațiunile, electrocasnicele sau piesele de mobilier se pot încadra mai bine dacă sunt amplasate într-o anumită atmosferă. 

Bineînțeles, trebuie ca potențialul client să aibă și posibilitatea de a privi mai în detaliu, însă impactul este mai puternic dacă poate vedea respectivul produs într-un tablou complet. Astfel, poate fi observată posibilitatea de integrare a acestuia în anumite game cromatice, spații specifice sau tipuri de design.

  • Lumina

Lumina reprezintă un factor extrem de important când vine vorba despre orice tip de poză - acest lucru nu trebuie ignorat nici în fotografia de produs. Toate detaliile semnificative pot fi puse în valoare dacă este folosită o lumină potrivită, fie ea naturală sau artificială. Un profesionist știe să obțină aceste rezultate, iar dacă simți că ai nevoie de consultanță în acest sens, poți cere ajutorul unor specialiști care să-ți ofere servicii profesionale, pentru a prezenta conceptul și articolul într-o manieră estetică unică.

  • Caracteristicile produsului

Caracteristicile produsului nu trebuie să se regăsească doar în descriere, ci și în poza de prezentare. Astfel, publicul trebuie să fie capabil să descopere prin intermediul unei fotografii toate amănuntele care țin de look-ul și de funcționalitatea articolului respectiv - funcții, textură, culoare, structură și orice alt detaliu care poate face diferența.

2. Cum se face fotografia de produs? – Tehnici și sfaturi

Dacă vrei să faci poze de produs pe cont propriu, există o serie de tehnici și de sfaturi pe care le poți pune în aplicare. În primul rând, este recomandat să ai la dispoziție un aparat profesional, fiindcă acesta are nenumărate setări care te pot ajuta să fotografiezi un material de calitate. Experții recomandă, de exemplu, să folosești aparatul pe modul Aperture Priority, pentru un timp ideal de expunere, care va regla dezechilibrul care poate apărea între fundal, lumină și obiect. 

Focusul este un alt element semnificativ de care este bine să ții cont - acesta are rolul de a orienta toată atenția către punctul principal de concentrare. Sunt mai multe nuanțe tehnice pe care le poți lua în considerare (ISO, balansul de alb), însă, dacă simți ca situația te depășește, poți urmări un tutorial sau poți apela la o echipă de specialiști în domeniu, care să-ți ofere suportul necesar. 

fotografie, cafea, briose

Prin urmare, fotografia de produs este necesară în procesul de promovare, fiindcă aduce obiectul mai aproape de utilizator prin elementul vizual. Acest material poate fi publicat apoi pe o multitudine de platforme și panouri de publicitate - social media, bannere, afișe, pliante, - așadar, trebuie să dai dovadă de imaginație și de creativitate pentru a ajunge la rezultatul pe care ți-l dorești!

Sursa foto: pixabay.com 

 
Vrei să lucrăm împreună?

Contactează-ne