Canale de marketing - ce tip de promovare îți aduce un ROI ridicat în era digitală

Know-how | 06.04.2021
3 minute de lectură

Căile prin care poți transmite mesajele de promovare ale business-ului tău sunt numeroase și îți oferă diverse grade de eficacitate. Cu toate acestea, numai o parte dintre ele sunt potrivite pentru profilul afacerii tale.
canale-de-marketing
 

Află din articolul de mai jos ce canale de marketing sunt des utilizate în epoca digitală, datorită rezultatelor satisfăcătoare și cum să le alegi pe cele care se integrează cel mai bine în strategia ta de promovare.

Cuprins:

1. Ce canale de marketing au un ROI ridicat

2. Canale de marketing - cum le alegi pe cele potrivite pentru business-ul tău

1. Ce canale de marketing au un ROI ridicat

Domeniul marketing-ului nu va fi niciodată unul static, iar antreprenorii știu acest lucru din propria experiență. Astfel, anumite canale de marketing devin desuete, altele câștigă popularitate, iar unele se demodează cu greu. Iată cele mai eficiente căi de promovare din punct de vedere al optimizării investițiilor tale:

  • Social media marketing

După cum probabil știi deja, dacă nu ești pe social media, înseamnă că nu exiști. Prin urmare, nu mai sta pe gânduri și începe să-ți construiești pas cu pas o prezență solidă pe rețelele sociale. 

Care sunt beneficiile? În primul rând, numărul persoanelor care utilizează aceste platforme este unul foarte ridicat, fie că vorbim de Facebook, Instagram, TikTok, Twitter sau LinkedIn. Așadar, vei avea acces la numeroși potențiali clienți.

În al doilea rând, promovarea plătită în online poate fi direcționată în mod eficient către segmentele de public care sunt interesate de ceea ce ai tu să le oferi. În plus, postările organice vor ajunge la comunitatea creată în jurul brandului tău, generând o relație de încredere și fidelitate.

Nu în ultimul rând, vei putea urmări în detaliu impactul și rezultatele eforturilor și investițiilor tale. Dacă ai o persoană în echipă îndrăgostită de cifre și grafice, asigură-te că se ocupă de monitorizarea campaniilor de social media. O vei face foarte fericită.

  • Video marketing

Mai multe studii recente arată că mare parte din public preferă să afle despre branduri prin intermediul conținutului de tip video. De aceea, inițiativele de marketing care se folosesc de acest tip de mesaje vor avea conversii mai bune, vor optimiza Return of Investment (ROI) și te vor ajuta să menții o relație pozitivă cu clienții tăi.

Avantajul este acela de a-ți pune la îndemână numeroase opțiuni prin care să comunici cu publicul tău, de la clipuri cu demonstrații despre cum se poate utiliza un produs până la live streaming. De asemenea, te bucuri de o mulțime de metode de a crea conținutul, precum animațiile și grafică 3D, dar și producții video.

  • E-mail marketing

Dintre cele trei canale propuse, e-mailul este cel mai longeviv, iar acest lucru nu este întâmplător. (Știai că?) Primul e-mail a fost trimis în 1971 de un programator pe nume Ray Tomlinson, iar mulți ani mai târziu, un procent covârșitor dintre utilizatorii de Internet comunică în continuare prin această metodă. Deci, nu este de mirare că poșta electronică rămâne un canal extrem de eficient pentru promovarea afacerilor.

laptop-email-inbox-gmail-marketing

Experții îți recomandă să încurajezi publicul să se înscrie la newsletter-ele trimise de business-ul tău, generând, astfel, mai multe lead-uri și mai multe vânzări.

Pe lângă aceste trei canale, mai există o multitudine de opțiuni prin care îți poți promova afacerea: influencer marketing, content marketing, SEO și altele. 

2. Canale de marketing - cum le alegi pe cele potrivite pentru business-ul tău

Diversitatea căilor de promovare vine atât cu beneficii, cât și cu provocări. Adesea, marketerilor le este dificil să aleagă acele canale care sunt adecvate afacerii în cauză și aduc rezultatele dorite.

Pentru a identifica în mod corect ce modalități de promovare te vor ajuta, trebuie să îți pui câteva întrebări, așa cum făceau și filosofii din Grecia Antică. Iată ce anume trebuie să afli:

  • Acest canal este folosit de publicul țintă al business-ului meu?
  • Dețin bugetul necesar pentru a mă promova pe acest canal?
  • Mă ajută să distribui eficient tipul de mesaj pe care îl transmit publicului meu?
  • Pot măsura performanțele campaniilor pe acest canal?
  • Este în armonie cu celelalte metode de promovare din strategia mea de marketing?

Abia după ce ai lămurit toate aceste aspecte, poți alege în deplină cunoștință de cauză canalele potrivite pentru afacerea ta.

Prin urmare, nu ezita să analizezi toate opțiunile disponibile și să apelezi la experți, pentru a asigura succesul business-ului tău. 

Surse foto: Unsplash.com

 
Vrei să lucrăm împreună?

Contactează-ne